Tarihçemiz

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin temelleri, 1920 yılında Amerikan Hastanesi’nin bünyesinde kurulan ve 1957 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından desteklenen ilk özel ve yabancı sağlık eğitim kurumu olan Amiral Bristol Hemşirelik Okulu’na dayanır. 1957 yılında 4 senelik programla Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilmiş, Amiral Bristol Hemşirelik Lisesi olarak belirlenen adı 1976 yılında Amiral Bristol Hemşirelik Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz 1995 yılında Vehbi Koç Vakfı bünyesine geçirilmiş ve 1998-1999 eğitim-öğretim yılının sonunda Türkiye’de hemşirelik mesleğinin profesyonel gelişimine çok önemli katkılar sağlayan Sayın Semahat Arsel’in kuruculuğunda Koç Üniversitesi’ne bağlı bir Sağlık Yüksekokulu olarak devam etmiştir. Fakültemizin müfredatı Johns Hopkins Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinin katkıları ile geliştirilmiş ve bu süreçten sonra Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik alanında lisans derecesi vermeye başlamıştır. 2005 yılında, Bakanlar Kurulu kararı ile adı Hemşirelik Yüksekokulu olarak değiştirilmiş ve 2016 yılında Yüksekokul kapatılarak Hemşirelik Fakültesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Topkapı Sağlık Bilimleri kampüsünde bulunmaktadır. Modern binasında ileri teknolojiye sahip ekipmanları, sınıfları, görsel ve işitsel tesisatları, konferans salonu, simülasyon ve bilgisayar laboratuvarı, kafeteryası ve dinlenme alanları ile daha etkin ve zevkli bir eğitim sunmaktadır. Topkapı Sağlık Bilimleri Kampüsü içerisinde bulunan Sağlık Bilimleri Kütüphanesi, Hemşirelik alanında Türkiye’nin en güncel ve çeşitli dijital ve basılı koleksiyonunu sunmaktadır. Okulumuzdaki kulüpler ve Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’ndeki kültürel ve sosyal aktiviteler öğrencilerimizin sosyal gelişimine katkı sağlamaktadır.

Fakültemiz, Hemşirelik alanında lisans derecesi vermesinin yanı sıra Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Hemşirelikte çeşitli alanlarda Master ve Doktora eğitimi de sağlamaktadır.

Dört yıllık eğitimi başarı ile tamamlayan öğrenciler Lisans Derecesi almaya hak kazanırlar. Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunları Türkiye’nin her yerinde ve eğitimlerinin onlara sağladığı ayrıcalıklarla yurt dışında da çok geniş çalışma olanaklarına sahip olabilmektedirler. Ayrıca mezunlarımız, eğitimlerine yurt dışında veya Türkiye’de master ve doktora programlarına başvurarak devam etmeyi de seçebilirler.

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Yönetimi altında, Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi, Fakülte Kurulları ve çeşitli Heyetler fakültemizin amaçlarını gerçekleştirmede rol alırlar.